Balans is Alles

K ynologe en Bearded Collie liefhebber


mijn Bearded Collies

Heel cliché maar van jongs af aan waren er honden in mijn leven. Het tekkeltje Loekie van mijn oma en de kruising Chow Chow/ Koningspoedel, Blekkie, bij ons thuis.
In 1991 kwam er een klein zwart-wit hummeltje bij ons wonen, genaamd Chico. Hij werd het begin van een eeuwigdurende liefde voor het ras Bearded Collie. Van de negen Beardies, wonen er hedendaags nog 5 bij ons. Samen met een poes, een kater en twee konijnenkoppeltjes.
Wilt u meer over hen weten, neemt u dan eens een kijkje bij mijn kennel website

logo kennel At the Beardie-Inn


met mijn zwarte meisje Sogno op een hondenshow

Onze Misty was op zijn oude dag in 2006 de aanzet om een opleiding EHBO voor dieren te gaan volgen ( met in het achterhoofd het idee hem beter te kunnen helpen met zijn ouderdomskwaaltjes). Deze opleiding, die bij de Dierenbescherming gegeven werd door een gepassioneerde dierenarts, zette de basis voor nieuwsgierigheid naar alles wat met de kynologie te maken heeft. ( en later ook naar Cuniculogie en kattenkennis)
Naast dieren EHBO-er, heb ik het KK1 en KK2 diploma en ben ik ook gediplomeerd ( RvB erkend) Kynologisch instructeur en vakbekwaam houder dieren ( Hond& kat).

De "studie der kynologie", ofwel de "kennis van de hondenliefhebber", bleek heel veel facetten te hebben. Van Anatomie naar Genetica, van beweging naar behandeling, van fokken naar ziekten, van erfelijkheid tot gedrag, van verzorging tot opvang, van begeleiden tot trainen, van organiseren tot showen.
En zo groeide een interesse uit tot een passie, die inmiddels al ruim 16 jaar aan studiemateriaal opleverde.
En daarmee informatie en ervaring voor deze kynologe opleverde, die gebruikt kon/kan worden bij mijn eigen roedel, de Beardie-opvang en de hondenlessen. en het geven van lezingen of kynologische lessen.

Op www.at-thebeardie-inn.nl kunt u terecht voor mijn kynologisch cv;
klik op logo
mijn zelfontworpen logo voor de Hondentuin

mijn zelf ontworpen logo voor de Hondentuin


in gesprek met ons kattinnetje Willow

naar boven